Wattimena wint Open Renswoude 2022

Na Owen Roelofs, Ron Meulenkamp en Florian Hempel is Jermaine Wattimena de volgende winnaar geworden van het Open Renswoude. Zeker een naam die past in het rijtje met winnaars. Waar tijdens de eerste editie 86 deelnemers de weg naar Renswoude verschenen er zaterdag 3 september tijdens de 4e editie 145 deelnemers aan de oche. Onder de deelnemers bevonden zich 11 dames. Hierdoor had de organisatie besloten om de twee beste dames ook een finale te laten gooien op de finalebaan.

Om 14:00 uur werden de deuren geopend van sporthal de Hokhorst en al snel stroomde de deelnemers binnen. Op een aantal deelnemers na die niet kwamen opdagen, was iedereen op tijd binnen en kon er iets na 16:00 uur worden gestart met de poulefase. Het toernooi dat wordt georganiseerd door de Dartvereniging Renswoude stond onder leiding van Fred Reijerman en Ilse van Laar. De poules werden spoedig afgewerkt en menig darter keek verbaasd op van het darttalent wat wij in Nederland allemaal hebben lopen.

De eerste schifting was gemaakt, maar door een aantal sterke poules was het winnen van de herkansingsronde zeker geen makkelijke opgave. De finale van de herkansingronde ging uiteindelijk tussen John Nagelhout en één van de talenten, Massimo Balsamo. Massimo is al eens derde geworden in de winnaarsronde. Zij wisten in de halve finale overtuigend te winnen van Sven Fransen en Mathew Tijssen. Uiteindelijk ging de finale gelijk op en moest er een beslissende leg worden gespeeld. In tegenstelling tot de eerste 6 legs ging dit niet heel erg soepel. Uiteindelijk trok Massimo Balsamo aan het langste eind en is hij de winnaar geworden van de herkansingsronde en mocht 120 euro mee naar huis nemen.

Herkansingsronde

Kwartfinale (verliezer € 15,-)

John Nagelhout – Eireann van Wijgerden 3-0

Sven Fransen  – Remco van Berkum 3-1

Massimo Balsamo – Danny Coeleman 3-0

Mathew Tijssen – Koen van de Wetering 3-0

Halve finale (verliezer € 30,-)

John Nagelhout – Sven Fransen 4-0

Massimo Balsamo – Mathew Tijssen 4-0

Finale (winnaar € 120,- / verliezer € 60,-)

Massimo Balsamo – John Nagelhout 4-3

De finale van de dames ging tussen Anjana Bhagwandin en Sharon Straatsma. Beide dames hadden in de winnaarsronde de laatste 32 gehaald, maar daarin waren respectievelijk Fons Hardeman en Mike de Decker te sterk. In de finale was Sharon Straatsma met 4-2 te sterk voor Anjana Bhagwandin. Sharon won hiermee 100 Euro en Anjana nam nog 50 Euro mee naar huis.

Dames

Finale (winnaar € 100,- / verliezer € 50,-)

Sharon Straatsma – Anjana Bhagwandin 4-2

In de winnaarsronde stonden een aantal grote namen, zoals Jermaine Wattimena, Owen Roelofs en Mike de Decker. Daarnaast ook aankomende toppers zoals Levy Frauenfelder en Tinus van Tiel. Jermaine, Owen en Levy wisten de halve finale te bereiken. De vierde naam was voor de organisatie een onbekende naam, te weten Robin Smees. Dat Robin kan gooien bewees hij door o.a. Sander Voz en Ronald Balfoort aan de zegekar te binden. In de kwartfinale was hij veel te sterk voor Michel van de Bunt. Zijn tegenstander in de halve finale was Owen Roelofs. Owen had het in de eerdere rondes niet makkelijk tegen Roger van de Putte en Jasper van Zwieten. In de halve finale kwam Robin nog wel voor, maar wist Owen de achterstand om te buigen. Dit werd dus de 3e finale van Owen in vier edities, een prestatie op zichzelf. De andere halve finale ging dus tussen Levy Frauenfelder en Jermaine Wattimena. Levy ging redelijk simpel door de eerdere rondes heen in tegenstelling tot Jermaine. Jermaine werd in de kwartfinale gekoppeld aan Mike de Decker. Beide spelers lieten zien dat zij een tourcard in bezit hebben. Op hoge snelheid ging het naar 4-4, waar de laatste leg dus ging naar Jermaine. Levy verloor de halve finale met 1-5 van Jermaine. Hierdoor stonden Jermaine Wattimena en Owen Roelofs in de finale. Helaas wist Owen hier niet zijn niveau te halen en gaf Jermaine geen enkel kadootje weg. Hierdoor werd Jermaine Wattimena terecht de winnaar van het Open Renswoude 2022.

Winnaarsronde

Kwartfinale (verliezer € 35,-)

Owen Roelofs – Jasper van Zwieten 5-3

Robin Smees – Michel van de Bunt 5-0

Levy Frauenfelder – Berry van Maren 5-2

Jermaine Wattimena – Mike de Decker 5-4

Halve finale (verliezer € 100,-)

Owen Roelofs – Robin Smees 5-2

Jermaine Wattimena – Levy Frauenfelder 5-1

Finale (winnaar € 600,- / verliezer € 300,-)

Jermaine Wattimena – Owen Roelofs 6-0

Na de finales verzamelde iedereen zich in de kantine voor de prijsuitreiking. De uitgooi van de mystery finish was nog niet bekend en hiervoor moest je aanwezig zijn om deze te kunnen ontvangen. De prijs van 75 Euro ging uiteindelijk naar Fons Hardeman (114). Hij was de gelukkige uit de vele hoge finishes die waren gegooid.  Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi en hoopt de organisatie volgend jaar nog meer deelnemers te mogen begroeten.