7e ranking levert een nieuwe winnaar op

Vrijdag 19-07-2019 werd alweer de 7e ranking van het seizoen gespeeld. Deze avond hadden 13 darters de weg naar sportcafé de Hokhorst weer gevonden. Helaas de avond met de minste opkomst. Niet geheel verrassend aangezien de zwarte cross en de vierdaagse feesten op het zelfde moment plaatsvonden.

Ook met 13 man was het uiteraard weer gezellig en het niveau had er zeker niet onder te lijden. Deze avond heb we zelfs 1 nieuw lid toegevoegd aan onze vereniging en deed een al bestaand lid voor de eerste keer mee.

Met 3 poules, 1 van 5 en 2 van 4 starten we de avond. Er stonden weer wat mooie affiches op het programma wat te denken van poule 2 met Theo van Deelen, André de Wit, Wim Willemsen en Micha de Vries. Vuurwerk gegarandeerd.

Er was weer 1 poule waar op legsaldo moest worden bepaald wie er doorgingen naar de WR en wie naar de HR. In poule 1 eindigde Gerdo, Jasper en Jacco allemaal op 6 punten, Jacco trok aan het langste eind met een positief saldo van +1. Overige namen welke doorgingen naar de WR waren Arjan, Gerald(Joep), André, Micha en Tijs. In de HR hebben het tegen elkaar opgenomen Jasper, Gerdo, Hans, Mathijs, Danielle, Wim en Theo.

In de finale van de herkansingsronde stonden Jasper Guis en Theo van Deelen. Jasper won onderweg naar de finale met 2-0 van Danielle en met 2-0 van Wim, Theo met dezelfde cijfers van Mathijs en Gerdo. De finale was spannend met kansen over en weer. Jasper was minder nauwkeurig op zijn dubbels dan Theo waardoor Theo met 3-0 won.

In de finale van de winnaarsronde stonden Arjan Aantjes en André de Wit. Arjan won onderweg naar de finale met 3-2 van Gerald door in de beslissende leg een 124 finish te gooien. Na 4 overwinningen op een rij voor Gerald strandde hij dus in de halve finale. André won in de andere halve finale met 3-0 van Jacco, het was minder afgetekend dan de uitslag doet vermoeden. In de finale was het niveau niet altijd even hoog, maar dicht bij elkaar lag het wel. De spelers piekten en daalden vaak in dezelfde legs. Voor Arjan was het 3x scheepsrecht, want na eerder 2 finales verloren te hebben won hij nu de finale met 4-2.

De laatste reguliere ranking zal plaatsvinden op 17 augustus om 16:00 in Café de Zwaan