Eerste jeugdinstuif een groot succes

Op 20-7 was het eerste Jeugddarten van de Dart Vereniging Renswoude.


Zouden er talenten rond lopen die over een paar jaar het Michael van Gerwen moeilijk kunnen maken ? JAZEKER !!!
Maar liefst 11 talenten waren er: Wesley, Fenna, Joep, Sam, Joost, Thijs, Imke, Mark, Koen, Rik, Youri. Nadat Youri een special certificaat kreeg, omdat hij het allereerste jeugdlid is, ging het van start.


Aan het bord werd nog even iets uit gelegd over tellen en hoe je het beste gooit en al snel vlogen de pijlen de juiste kant op. Voor de kleinere waren er 2 borden aangepast met een lager bord en een kortere gooi afstand. We hebben veel mooie scores gezien onder andere een 134 singel 20 trippel 20 en trippel 18, maar ook 2 x een geweldige finish op de dubbele bull. Rik kreeg het zelfs voor elkaar om 2 x zijn pijl achterstevoren in het bord te gooien.

Het eerste spel was rondje op het bord, van 20 naar 10 en de bull waarbij je elke beurt zoveel mogelijk het getal gooit. Joep miste maar 3 getallen !, Daarna het spel 301 singel uit waarbij mooie scores werden gegooid. Na de pauze was het tijd voor de wedstrijd: in 3 beurten moesten zo veel mogelijk punten worden gegooid. De beste zou de allereerste beker van de Dart Vereniging Renswoude winnen.


In zijn 2de beurt gooide Koen een mooie 85 en nam hij de voorsprong, ook na dat iedereen zijn derde beurt had gegooid bleek dit genoeg te zijn, zelf met een geweldige dubbele bull score van Fenna. Met een mooie totaal score van 133 werd Koen de winnaar, 2de Rik met 107 en derde Imke met 98 punten.

We hebben een geweldige ochtend gehad en alle talenten gingen vrolijk naar huis met een leuke goodiebag en een scorecertificaat

Volgende keer is 31 augustus om half 2 weer in de sporthal, ben je tussen de 7 en 16? Kom ook en neem je vrienden of vriendinnen mee.  Wij hebben pijlen voor maar je mag ook die van jezelf meenemen. Tot die tijd veel oefenen, want dan win jij misschien dan de beker.

Prettige vakantie

See ya @ the oche! (tot aan het dartboard)