Sponsoren in het zonnetje tijdens de 6e Ranking

Een kleine 2 weken geleden stond de 6e ranking op het programma. In totaal deden er 18 deelnemers mee met deze ranking die werd gespeeld in Café de Zwaan. Gerald Huijzenveld werd de uiteindelijk winnaar en Berry Demoed mocht de prijs voor de herkansingsronde ophalen.

Het duurde even voordat het vol liep, maar uiteindelijk liep het toch net voor vieren vol bij Café de Zwaan. 18 deelnemers wisten de weg te vinden naar het café en daarbij 2 nieuwe deelnemers. Ook was er een nieuw sponsorbord aanwezig, waarop alle sponsoren staan vermeld. Op dit moment heeft de Dartvereniging 53 sponsoren en dat mag ook getoond worden.

Berry wist de herkansingsronde dus op zijn naam te schrijven, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de kwartfinale kreeg zijn tegenstander Jacco Hardeman maar liefst 15 matchpijlen, maar uiteindelijk wist Jacco de Madhouse niet te gooien. Daardoor kon Berry doorstomen naar de overwinning zonder nog een leg tegen te krijgen. In de halve finale was André van Veller zijn tegenstand en in de finale moest Tijs van Roekel het onderspit delven.

In de winnaarsronde stonden de grote namen en die maakte er een aantal mooie wedstrijden van. Geen enkele wedstrijd werd een whitewash en uiteindelijk wist Gerald de finale te bereiken door te winnen van Theo van Deelen en Martijn v/d Pol. In de finale stond zijn bijna naamgenoot: Gerard Pol. Hij wist in de kwartfinale nipt te winnen van Reindert van Omme en ook in de halve finale was het spannend, maar was hij toch te sterk voor Arjan Aantjes. De finale was helaas niet spannend en het leek alsof Gerard, zonder L, al zijn kruit in de andere wedstrijd had verschoten. Gerald, met L dus, wist uiteindelijk makkelijk met 5-1 de finale naar zich toe te trekken.

Na de plichtplegingen konden er ook mooie foto’s worden gemaakt van de winnaars voor de sponsorborden. Net alsof het echte profs zijn. Nog twee rankings en dan mogen de deelnemers zich opmaken voor de finaledag. Gerald kan bijna niet meer van de eerste plek worden gestoten, maar de strijd om bij de eerste 10 te komen is nog spannend.