Laatste ranking een prooi voor Arjan Aantjes

Afgelopen zaterdag was de laatste kans voor de darters om of 3x mee te doen of de positie op de ranglijst te verbeteren. Het werd uiteindelijk een spannende strijd om positie 10 en dus een plek in de winnaarsronde.

Voordat er met 16 man werd begonnen aan de laatste ranking werd er ook nog stil gestaan bij het fatale ongeluk van ons lid Theo en zijn dochter Yara. Het was op dat moment muisstil in Café de Zwaan. Na dit moment konden er in 4 poules van 4 worden gestreden om de eindoverwinning. Voor plek 10 werd het uiteindelijk een strijd tussen Dennis de Kruijff, Gerdo Diepeveen en Mick v/d Berg. Dennis had in eerste instantie een klein voordeel

In poule 1 ging de strijd voor plek 1 tussen André de Wit en Arjan Aantjes. Zij speelde de laatste wedstrijd tegen elkaar. Hier kwam André makkelijk met 2-0 voor en wilde Arjan al een hand geven, omdat hij dacht al gewonnen te hebben met 3-0. Dit was dus niet het geval en zoals je dan altijd zult zien, ging Arjan er met de overwinning vandoor. In poule 2 ging de overwinning makkelijk naar Mick en hij naam Tijs van Roekel mee naar de winnaarsronde.

In poule 3 was er een mooi resultaat voor Paul Ebskamp. Hij wist 2 wedstrijden verdiend te winnen en mocht zich voor het eerst melden in de winnaarsronde. Martijn v/d Pol won deze poule. Deze poule was de poule van de ‘net niet’ hoge finishes. Onder andere mistte Leonie Osnabrugge een 160-finish met Martijn op 32. In Poule 4 ging Dennis naar de winnaarsronde en daarmee stuurde hij Gerdo naar de herkansingsronde. Gerard Pol wist hier de eerste plaats te bemachtigen.

In de winnaarsronde ging Dennis direct met 3-1 ten onder tegen Arjan en Mick won zijn partij met 3-0 van Paul. Ook Martijn en André de W gingen een ronde verder. Gerdo ging in de herkansingsronde een ronde verder en zo werd het nog spannender om plek 10. Leonie zorgde voor een verrassing door Berry Demoed uit te schakelen en Maikel Breedijk en André van Veller gingen makkelijk door.

In de halve finales viel uiteindelijk de beslissing voor plek 10. Gerdo won met 3-1 van Leonie en Mick wist het net niet te bolwerken tegen André de W. Hij verloor met 3-2. Zodoende ging Gerdo Dennis voorbij en kon Mick hem niet meer inhalen. De andere halve finale van de verliezersronde was een spannende partij met maar een paar hoogtepunten. Maikel gooide 95 met triple 15/bull uit en André van V gooide 80 uit met 2x tops. André van V. trok uiteindelijk aan het langste eind. Arjan wist alweer een finaleplek te halen door met 3-1 te winnen van Martijn.

De finale in de verliezersronde ging uiteindelijk met 3-0 naar Gerdo. Gerdo was net iets scherper op de dubbels dan André van V. Zoals altijd wordt een wedstrijd beslist op de dubbels, maar ook de in de finale van de winnaarsronde gaven de dubbels de doorslag. Net als de andere finale waren de spelers aan elkaar gewaagd, maar mistte André de W (zou het aan de naam liggen) net iets meer dubbels dan Arjan. Arjan won hierdoor zijn 2e ranking op rij en pakte ook de 2e plaats achter de overall-winnaar Gerald Huijzendveld. De volledige eindstand is elders op de site te vinden.

De finaledag van de ranking zal zaterdag 31 augustus bij Sportcafé de Hokhorst. De 25 spelers die minimaal 3x hebben meegedaan hebben daar een uitnodiging voor ontvangen. De eerste 10 zullen spelen in de winnaarsronde en de overige in de herkansingsronde. De finaledag zal beginnen om 15:00 uur. Daarvoor om 13:30 is er eerst nog weer een jeugdinstuif voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

see ya @ the oche