Gerald Huijzendveld 1e winnaar Ranking DVR

T IS FINAL DAY  

Voordat wij hier mee begonnen was er eerst nog het inloopuurtje voor de jeugd, met wederom een opkomst van 11 kinderen was het weer een geslaagde editie. Leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn en graag willen (leren) darten. Na wat oefeningen en spelletjes werd er weer gestreden om een mooie beker. Met een totaal score van 123 punten werd Teun de winnaar. Tweede werd Dinand met maar 1 punt minder. Dat het echt spannend was, bleek wel dat Wesley maar 3 punten minder scoorde dan Teun. Teun van harte gefeliciteerd!   

Hierna was het tijd voor de finaledag van de ranking. Buiten de prijsuitreiking voor de overall winnaar van de ranking werd hier middels een eindtoernooi gestreden om de wisselbokaal van de ranking Renswoude.  

Om je voor deze dag te plaatsen moest je minimaal 3x meedoen van de in totaal 8 ranking avonden. In totaal hadden 26 mannen/vrouwen zich gekwalificeerd voor deze dag. Door wat afzeggingen links en rechts i.v.m. andere verplichtingen waren er 22 deelnemers aan de finale dag.  

De beste 10 van de ranglijst gingen de strijd met elkaar aan in de winnaarsronde, de overige 12 in de herkansingronde. Zowel in de winnaars als in de herkansingsronde zijn er poules gemaakt op basis van eindrangschikking. In de WR waren er 2 poules van 5 en in de HR 3 van 4.  

De poules waren als volgt:  

WR best of 5 / 501 

Poule 1: 

 • André van Veller (Kubus) 
 • André de Wit 
 • Arjan Aantjes 
 • Berry Demoed 
 • Gerard Pol  

Poule 2:  

 • Gerald Huijzendveld (Joep) 
 • Martijn vd Pol  
 • Wim Willemsen 
 • Tijs van Roekel  
 • Gerdo Diepeveen 

HR: best of 5 / 501 

Poule 1:  

 • Dennis de Kruijff 
 • Paul Ebskamp 
 • Henri Koelewijn 
 • Gernand ter Maaten 

Poule 2:  

 • Danielle de Heus 
 • Reindert Donkelaar 
 • Maikel Breedijk 
 • Reindert v Omme 

Poule 3:  

 • Antoine Vrijburg 
 • Jasper Guis 
 • Matyas Szabo 
 • Jacco Hardeman 

Zoals jullie kunnen zien waren er op papier weer mooie wedstrijden te verwachten.  En wederom zijn we niet teleurgesteld!  15:15 begonnen in plaats van 15:00….. toch weer dat renswoudse kwartiertje toegepast. 

Uitslagen Poules WR 

Nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finale. 

Poule 1:  

Kubus  André  
Berry  Gerard  
Arjan  Kubus  
André  Berry  
Gerard  Arjan  
Berry  Kubus  
Gerard  André  
Arjan  Berry  
Kubus  Gerard  
André  Arjan  
      

1e André 

2e Arjan 

3e Berry 

4e Gerard 

5e Kubus 

Paar mooie en spannende wedstrijden gezien in deze poule! Mooie 113 finish van Berry en 1x 180 voor Arjan.  De laatste pot was beslissend voor wie 1 of 2 zou worden in de poule. Deze werd met zeer goed gooien gewonnen door André de Wit.  

Poule 2:  

Joep  Tijs  
Gerdo  Wim  
Martijn  Joep  
Tijs  Gerdo  
Wim  Martijn  
Gerdo  Joep  
Wim  Tijs  
Martijn  Gerdo  
Joep  Wim  
Tijs  Martijn  

1e Joep 

2e Martijn 

3e Wim 

4e Tijs 

5e Gerdo 

Deze poule was qua uitslagen minder spannend dan poule 1 echter ook hier mooie wedstrijden gezien met een hoog niveau. Wat te denken van de wedstrijd Gerdo – Joep waarin alles rond de 15 pijlen uitging. Of Wim die 80 uitgooit met 2x dubbel 20. Tijs die in elke wedstrijd veel weerstand bied en met de week beter lijkt te worden. Verder nog 1x 180 Martijn en 1x 180 Wim.  

De oplettende lezer weet dat de halve finales in de WR dus als volgt zullen zijn:  

 • André – Martijn  
 • Joep – Arjan  

Daarover later meer.  

Uitslagen Poules HR 

Nummers 1 plaatsen zich voor de halve finale + de beste nummer 2.  

Poule 1:  

Dennis  Paul  
Gernand  Henri  
Paul  Gernand  
Henri  Dennis  
Dennis  Gernand  
Paul  Henri  

1e Dennis 

2e Henri 

3e Paul 

4e Gernand 

Een solide spelende Dennis die al zijn partijen wint. Gernand wie middels een soort wildcard mee mocht doen aan deze finale i.v.m. met een ongeluk na ranking avond 2 was duidelijk nog niet hersteld van zijn blessure en nog niet gewend aan de nieuwe manier van gooien door zijn ongeluk.  

Poule 2:  

Danielle  Reindert O  
Reindert D  Maikel  
Reindert O  Reindert D  
Maikel  Danielle  
Danielle  Reindert D  
Reindert O  Maikel  

1e Reindert O 

2e Maikel  

3e Reindert D  

4e Danielle  

Met maar 1 leg tegen werd Reindert van Omme duidelijk 1e in deze poule. Dit had zomaar anders kunnen lopen als Maikel de laatste wedstrijd iets scherper was geweest. Maar zoals hij zelf verkondigde had hij last van het vijven syndroom.  

Poule 3:  

Antoine  Jasper  
Jacco  Matyas  
Jasper  Jacco  
Matyas  Antoine  
Antoine  Jacco  
Jasper  Matyas  

1e Matyas 

2e Jasper 

3e Jacco 

4e Antoine 

De poule die echt alle kanten op schoot! Matyas en Jasper die beide 2 partijen winnen Jacco en Antoine die beide 1 partij winnen. Matyas wordt op basis van legsaldo 1e in deze poule +3 tegenover Jasper met +1. Deze poule was weer het perfecte voorbeeld van hoe dicht darten bij elkaar kan liggen en hoe de ene wedstrijd de andere niet is. 

Door naar de halve finale van de verliezersronde zijn dus Dennis, Reindert O en Matyas, wie is de beste nummer 2 en dus de 4e halve finalist, kijkend naar de uitslagen zal je zien dat ze allemaal 2 wedstrijden hebben gewonnen. Dan wordt het dus kijken naar legsaldo. Zoals gelezen wordt Jasper 2e met een legsaldo van +1, Maikel wordt 2e met een legsaldo van +2 echter kan er maar 1 door en dat is in dit geval Henri hij wordt namelijk 2e met een legsaldo van +3.  

Halve finales in de HR zijn dus als volgt:  

 • Dennis – Matyas 
 • Reindert O – Henri 

Voor we verder gaan naar de halve finales hebben we met ze allen genoten van een geheel verzorgde BBQ van Brasserie de Kraai uit Renswoude, 1 van onze trotse hoofdsponsors! Mannen nogmaals bedankt, de BBQ was erg geslaagd en is door iedereen als erg goed ervaren!  

Met een goed gevulde maag konden we ons op gaan maken voor de knock out en dus het einde van de finale dag. 

Zoals eerder gemeld was de eerste halve finale in de WR André – Martijn, volgens de overall ranking de nummer 3 geplaatst tegen de nummer 4 geplaatst, op papier een spannende spot. Echter had Martijn besloten om vanaf moment 1 vol gas te geven en geen moment meer los te laten. Dit resulteerde in een klinkende zege van 4-0 voor Martijn! Met als bonus nog een mooie 112 finish.  

De andere halve finale ging zoals gezegd tussen Joep en Arjan ook hier een op papier mooi affiche aangezien deze mannen als nummers 1 en 2 geplaatst waren. Alhoewel de zege minder klinkend was dan de andere halve finale was het ook hier voornamelijk één richtingsverkeer, met name door het goede checken van Joep kon hij deze partij met 4-1 naar zich toe trekken.  

De halve finale van de HR tussen Dennis en Matyas ging vrij eenvoudig naar Dennis met 3-0 ook de ander halve finale was een eenzijdige partij met een 3-0 overwinning voor Reindert O op Henri.  

Voordat we verder gaan met de finales eerst de strijd om de 3e/4e plek met in de WR Arjan tegen André en in HR Matyas tegen Henri.  

Arjan was duidelijk nog niet over zijn nederlaag van de halve finale heen want er lukte weinig in deze wedstrijd daarentegen was André juist extra gemotiveerd om alsnog met een prijs naar huis te gaan hij gooide dan ook een mooie wedstrijd en won deze wedstrijd met 4-2 ook nog 1x 180 voor André.  André wordt dus 3e op het eindtoernooi van de ranking. Als 3e geplaatst en ook 3e worden is een goeie prestatie.  

Matyas tegen Henri was wat meer aan elkaar gewaagd, er werden over en weer wat kansen gemist maar uiteindelijk aan het langste eind getrokken door Henri, hij wint deze wedstrijd met 3-1. Henri wordt dus 3e in de HR van het eindtoernooi.  Henri heeft dus alles opgespaard om te vlammen tijdens het eindtoernooi.

Dan de finales, het langverwachte slot van deze zeer geslaagde dag. 

Herkansingsronde Dennis tegen Reindert O 2 mannen die elkaar goed kennen van de voetbal. In een wedstrijd 501 best of 7 mochten zij bepalen wie zich de beste darter van de HR mag noemen. Leuke wedstrijd om naar te kijken als toeschouwer! Kansen over en weer met solide spelers die absoluut niet van elkaar willen verliezen. We haken in bij een 3-2 voorsprong van Reindert O inmiddels staan beide spelers op een dubbel Dennis om 3-3 te maken Reindert O om de overwinning binnen te slepen. Nu komen de zenuwen, beide heren missen toch zeker 3 beurten….. maar uiteindelijk valt de dubbel toch. Reindert van Omme wint met 4-2 en is de winnaar van deze finale van de HR.  

Tot slot het spektakelstuk van de dag, de grote finale!  

Er wordt gespeeld 501 best of 9 

Een wedstrijd welke de afgelopen jaren heel veel gespeeld is en vaak mooie potjes heeft opgeleverd en zo ook nu! Joep tegen Martijn werd een schitterende finale waar alles in zat, met een groot wederzijds respect tussen deze 2 heren was het een genot om naar te kijken.  

Martijn wint het bullen en mag beginnen aan de wedstrijd, triples vliegen er bij beide spelers gemakkelijk in. Joep krijgt gelijk een break kans maar verzilvert deze niet 1-0 voor Martijn. Joep maakt daarna 1-1 dit gaat gelijk op tot aan een 2-2 stand. Dan plaatst Joep een break en komt met 2-3 voor. Hiermee lijkt het eerste gaatje geslagen, alhoewel de meeste lezers zullen weten dat Martijn nooit opgeeft. En zo geschiedde Martijn maakt 3-3 door 210 met 6 pijlen uit te gooien. (180 score en 30 uit). 

Dit was een tikje want Joep stond te wachten op een dubbel. Dit deed hem echter besluiten om juist nog een tandje bij te schakelen en de gashendel open te draaien. Met 2 uitstekende legs tot gevolg werd de finale beslist met 5-3 in het voordeel van Joep. De als 1e geplaatste Joep maakt de verwachting waar door dus ook het eindtoernooi te winnen. In deze finale werd er 2x 180 gegooid door Martijn en 1x door Joep.  

Alle winnaars op een rij:  

Overall ranking winnaar op basis van de verzamelde punten:  

Gerald Huijzendveld (Joep)  

Eindtoernooi:  

HR:  

1e Reindert van Omme 

2e Dennis de Kruijff 

3e Henri Koelewijn 

WR:  

1e Gerald Huijzendveld (Joep)  

2e Martijn van de Pol  

3e André de Wit 

Nog wat statistieken van deze editie:  

Totaal 180ers: 48 stuks 

Totaal 100+ finishes: 34 stuks 

Meeste 180ers: 9x Martijn vd Pol 

Hoogste finish: 158 Gerald Huijzendveld (Joep)  

Via deze weg willen wij alle deelnemers bedanken voor deze geslaagde editie van de ranking Renswoude, Café de Zwaan en Sporthal de Hokhorst voor het beschikbaar stellen van hun locatie. Dit allen is mede mogelijk gemaakt en georganiseerd door Arjan Aantjes, Gerard Pol en André van Veller uit naam van de Dart Vereniging Renswoude.  

Nu gaan we evalueren en kijken wat er nog beter kan, houd onze site en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.  

Graag willen wij u nog even wijzen op ons aankomende evenement namelijk het Open Renswoude darttoernooi. Je kunt je nog inschrijven, zie onze site voor verdere informatie.  

see ya @ the oche