Geslaagde kennismaking van Renswoude met de DVR

Afgelopen zaterdag stond de officiële heropening van sporthal de Hokhorst op het programma. Hierbij waren alle verenigingen uit Renswoude uitgenodigd en bijna alle verenigingen gave acte de préséance, zo ook wij als jongste vereniging van Renswoude. Bij alle sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal was het mogelijk om de sport te beoefenen. Zo konden mensen naast het darten o.a. ook touwtrekken, badmintonnen, volleyballen en een obstakelparcours volgen. 

Voor de bezoekers was het de eerste keer dat zij kennis konden maken met onze vereniging die nog geen maand oud is. Veel mensen raakte voor de eerste keer een dartpijl aan en de pijlen vlogen dan ook alle kanten op. Opmerkelijk was dat velen van hen met het verkeerde been tegen de oche aan stonden. Na uitleg om hetzelfde been als de arm waarmee je gooit voor neer te zetten, zag je bij de meeste dan ook direct een verbetering. Daarnaast gaven wij ook tips over de verdere houding en soorten pijlen en werd er uitgelegd wat het doel is van de vereniging. 

Nadat de mensen even hadden geoefend kon er worden meegedaan met de 9-darts shoot-out. Iedereen die meedeed kreeg 3x 3 pijlen om een zo hoog mogelijke score neer te zetten en de beste kon uiteindelijk een dartbord, schrijfbord, pijlen en toebehoren mee naar huis nemen. Veel bezoekers, zowel jong als oud, maakte gebruik van deze mogelijkheid. Al snel werd er een score van 147 neergezet door Jos Verdam en bleef lange tijd staan. Deze werd uiteindelijk op het einde nog een aantal keer verbeterd door o.a. 2 dames. Er is dus ook vrouwelijk darttalent aanwezig in Renswoude. 

Niet alleen bezoekers van de verenigingen dag hebben een pijltje gegooid, maar ook diverse leden van de gemeenteraad en zelfs de burgemeester heeft kennis gemaakt met de dartsport. Wij gaan niet uit de doeken doen of de burgemeester talent heeft, maar laatste is ze in ieder geval niet geworden. De uiteindelijke winnaar werd Vincent van Grootveld met een score van 187, gemiddeld 62,33 punten per 3 darts, wat zeker een prima score is. 

Tussen het sporten was er een toespraak van de voorzitter van Sporthal de Hokhorst en werden de sporters in het zonnetje gezet die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Daarna was het de beurt aan de burgemeester om nog 2 verenigingen te benoemen. Hierbij werd onze voorzitter Martijn v/d Pol naar voren geroepen om de vereniging nog meer in de kijker te zetten. Een ieder heeft nu wel kennis kunnen maken met de Dart Vereniging Renswoude. 

Naast het darten en de mensen informeren hebben ook een aantal van de darters 2 trekbeurten meegedaan met Touwtrekvereniging Lagerweij. Nadat er ook wat tips werden gegeven, waren wij er klaar voor om de strijd aan te gaan met de TTV. Dat wij dit niet gewend zijn, bleek al na een minuut toen wij allemaal op instorten stonden en er aan de andere kant van het touw nog vrolijk werd gelachen. Deze wedstrijd ging dan ook verloren. 

Al met al een goede dag voor de vereniging om Renswoude met ons kennis te laten maken. Wij hebben veel complimenten mogen ontvangen over de professionaliteit van de vereniging en hoe ver wij al zijn na nog geen maand een vereniging te zijn. Dat blijft toch altijd goed om te horen. Gemeente Renswoude en Sporthal de Hokhorst bedankt voor de uitnodiging en de organisatie. 

See ya @ the oche 

De jeugd actief
Drukte
De burgemeester
De voorzitter
De winnaar
De vereniging aan het touwtrekken