Wim Willemsen winnaar 1e ranking DVR

Afgelopen vrijdag, op koningsnacht heeft het eerste evenement plaatsgevonden wat werd georganiseerd door de Dart Vereniging Renswoude, te weten de Ranking DVR.

Van de 37 leden waren er 22 aanwezig tijdens deze 1e rankingavond. De organisatie is tevreden met dit aantal. Tijdens de rankingavonden wordt er getest met baanopstellingen, computerprogramma’s en wedstrijdschema’s om op 28 september 2019 goed voor de dag te komen. De 22 deelnemers werden door loting verdeeld over 2 poules van 5 en 3 van 4, waarvan de beste 2 spelers doorgingen naar de winnaarsronde en de overige terecht kwamen in de herkansingsronde.

In de poulefases waren direct al wat verrassingen te melden. Dat er darttalent bij de jongens van het 5e zit is al langer bekend en dat werd vanavond ook weer duidelijk. Tijs van Roekel werd bijvoorbeeld overtuigend eerste in de poule waarin Gerard Pol 4e werd. Daarnaast moesten ook de competitiedarters Berry Demoed, André de Wit en Theo van Deelen het hoofd buigen en kwamen terecht in de herkansingsronde.

De poulefase duurde helaas iets langer dan gepland, aangezien het wedstrijdschema van de poules van 5 ervoor zorgde dat 2 spelers in alle laatste wedstrijden moesten spelen. Hierdoor kon er niet op meerdere banen gelijk te worden gespeeld en moesten de poules van 4 even wachten. Gelukkig hebben wij hier deze toernooien voor om de kinderziektes eruit te halen. Er was hierdoor ook tijd genoeg om alles door te rekenen en te kijken hoe het programma voor de knock-out werkt. Dit was gelukkig snel duidelijk en zo konden wij snel doorgaan.

In de winnaarsronde kwam André van Veller goed weg tegen Robin Burgers. Robin mistte maar liefst 6 wedstrijdpijlen, om daarna een 111 finish om zijn oren te krijgen. Tijs van Roekel had kansen tegen Wim Willemsen, maar ook hier gaf de ervaring net de doorslag. Torenhoog favoriet Gerald Huijzendveld had waarschijnlijk nog last van zijn klushanden en verloor in de kwartfinale van Mick v/d Berg. In de herkansingsronde waren er een aantal partijen tussen goede vrienden, Matyas Szabo wist van Andries Westendorp te winnen en Antoine Vrijburg deed dat tegen Gernand ter Maaten.

In de verliezersronde wisten uiteindelijk André de W en Theo de finale te bereiken door beide met 2-0 te winnen van respectievelijk Gerard en Antoine. De finale was een eenzijdige wedstrijd en ging gemakkelijk, zonder al te goed te hoeven gooien, naar André met 3-0. In de herkansingsronde heeft André uiteindelijk geen leg afgestaan. De finale van de winnaarsronde ging tussen Wim en Mick. Zij kwamen in de finale terecht door van Arjan Aantjes en André v V. te winnen. De finale ging lange tijd gelijk op, maar door o.a. een mooie 120 finish van Wim viel het kwartje zijn kant op. Hierdoor gaat Wim de geschiedenisboeken in als eerste winnaar ooit van de ranking DVR.

De prijsuitreiking was uiteindelijk om 24.00 uur en dat viel dus nog wel mee, aangezien iedereen de dag erna toch nog vrij was. De keuze om de banen anders op te bouwen is door iedereen als positief ervaren en ondanks de kleine probleempjes was iedereen positief over de ranking en kan de organisatie terug kijken op een geslaagde avond. Er werden deze avond 6 180-ers gegooid en 4 100+ finishes. De tussenstand kunnen jullie vinden bij de stand ranking op deze site.

De volgende ranking is op 10 mei 2019 om 20.00uur en is weer in Sportcafé de Hokhorst. We hopen dan nog meer deelnemers te mogen begroeten. Bij 3 deelnames is de deelnemers verzekerd van de finaledag.

See ya @ the oche!