2e Rankingavond wederom een succes

Ook de 2e rankingavond van de Dart Vereniging Renswoude is een succes geworden. Wederom verschenen er 22 deelnemers aan de oche, waaronder 7 nieuwe deelnemers. Hierdoor hebben al 29 van de 42 leden al een keer meegedaan met de ranking.

Er was gekozen voor een nieuwe opstelling en tevens was de verlichting aangepast. Er waren 3 dubbele banen geplaatst met daarboven op lichtbakken i.p.v. losse lichtarmaturen. Tevens waren de speelschema’s geperfectioneerd. Door dit alles kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond. Ook alle deelnemers waren zeer te spreken.

Er werd zoals altijd weer begonnen in poules. Twee poules waren zeer spannend en werden pas beslist met de laatste partij. In Poule A wist Reindert Donkelaar Martijn v/d Pol te verrassen, maar kwam in de laatste wedstrijd tekort tegen Theo van Deelen. Hierdoor ging Martijn alsnog naar de winnaarsronde ten kosten van Reindert.

In poule D ging de laatste wedstrijd tussen Joop de Wit en Tijs van Roekel. Bij een 3-2 winst van Joop op Tijs zouden zij beide samen met Matyas Szabo helemaal gelijk zijn geëindigd. Echter wist Joop deze wedstrijd met 3-0 te winnen en hierdoor werd Tijs tot de herkansingsronde veroordeeld.

De finale in de herkansingsronde ging uiteindelijk tussen de jarige Jasper Guis en Theo van Deelen. Jasper wist in de finale te komen door van zijn maten Robin en Tijs te winnen. Theo wist achtereenvolgens Gerdo en Dennis te verslaan. Jasper kon zichzelf net geen kadootje geven op zijn verjaardag en kwam met 3-1 net tekort tegen Theo. Hierdoor wist Theo van Deelen de herkansingsronde op zijn naam te schrijven.

In de winnaarsronde hadden de finalisten van vorige week het zwaar. Mick v/d Berg sneuvelde al in de eerste ronde en Wim Willemsen wankelde een aantal keer, maar wist door soms magistrale pijlen (o.a. 157 finish) alsnog de halve finale te bereiken. Dit werd wel zijn eindstation. In de finale streden Gerald Huijzendveld en Arjan Aantjes tegen elkaar. Gerald reeg Mick, Joop en Martijn aan de zegekar. Arjan was te sterk voor André de W en Wim. De finale werd een finale van een hoog niveau met veel tripels en mooie finishes. Gerald was daarin met 4-2 net te sterk voor Arjan en daardoor mocht Gerald zicht kronen als winnaar van de 2e rankingavond.

De nieuwe stand staat weer online, maar daar kan nog heel veel mee gebeuren. Wim blijft leider, maar er hijgen velen hem in de nek. Voor de eerste keer al op zondag 26 mei. Ditmaal niet in Sportcafé de Hokhorst, maar Café de Zwaan. Om 13.00 uur zal het toernooi beginnen.