3e Ranking. Nieuwe locatie, nieuwe winnaars

De 3e ranking werd voor het eerst niet in sportcafé de Hokhorst gespeeld, maar vorige week zondag was Café de Zwaan de locatie voor deze ranking. Ondanks een andere dag en concurrentie van onder andere de Formule 1 kwamen er 16 mensen naar deze ranking.

Het was even passen en meten, maar uiteindelijk pasten er prima 2 dubbele banen in café de Zwaan. Door het mooie weer kon er daarnaast mooi gebruik worden gemaakt van het terras. We konden deze middag weer 5 nieuwe deelnemers begroeten en hierdoor staat de teller op dit moment al op 35 deelnemers die minimaal 1x hebben meegedaan.

Waar sommige poules zeer snel gingen met bijna allemaal 3-0 wedstrijden was het wachten op poule C. In deze poule werd maar liefst 5x een 3-2 genoteerd en 1x een 3-1. De laatste wedstrijd waren dan ook beslissend voor wie er door zouden gaan naar de winnaarsronde. Dit werden uiteindelijk Reindert van Omme en Gerdo Diepeveen. André van Veller en Reindert Donkelaar werden hierdoor veroordeeld tot de herkansingsronde.

Poule D was uiteindelijk ook nog spannend, want daar gaf uiteindelijk het legsaldo de doorslag. Zowel Arjan Aantjes, Berry Demoed en Remco v/d Berg wisten 2 partijen te winnen. Alleen Remco verloor een partij met 3-0 en hierdoor gingen de andere heren naar de winnaarsronde.

De finalisten van de herkansingsronde kwamen uiteindelijk uit de Poule C en D. André en Remco stonden hier tegenover elkaar. André kwam daar door Marco van Mourik en Gerard Pol te verslaan. Gerard kwam in de halve finale nog 2-0 voor, maar wist de beslissende dubbel niet te gooien. Remco verloor geen leg naar de finale toe door alvorens te winnen van Danielle de Heus en Job de Leeuw. De finale ging tot het gaatje, waar de kansen iedere keer weer veranderde. Echter wist Remco in de laatste leg geen tripel meer te vinden en hierdoor won André met 3-2 de finale van de herkansingsronde.

De finale van de winnaarsronde waren de winnaars van Poule A en B, Martijn v/d Pol en Wilco v/d Brandhof. Zij wisten dus de hele dag een hoog niveau te behalen en dan waren met name beide halve finale wedstrijden van een mooi niveau. Martijn won met 4-2 van Reindert v O. en Wilco met dezelfde cijfers van Arjan. Beide finalisten profiteerde van de kleine kansen die zij kregen van de tegenstander. Daarvoor hadden zij afgerekend met respectievelijk Berry en Gerdo met 3-0. In de finale was helaas de koek op voor Wilco en kon Martijn makkelijk met 4-0 winnen.

Door de overwinning van Martijn en André hebben we al 6 verschillende winnaars. Alleen Theo van Deelen wist 2x een finale te behalen, waarvan hij er één wist te winnen. We hebben dus ook al 11 verschillende finalisten. al met al een spannende ranking, waar veel spelers aan elkaar gewaagd zijn.

Na het uitstapje naar café de Zwaan, wat ons zeer goed bevallen is, zullen we de volgende keer weer gaan gooien in sportcafé de Hokhorst. Dit is op 7 juni om 20:00 uur.