Hoogste opkomst 4e ranking en een nieuwe koploper

De 4e ranking werd weer in sportcafé de Hokhorst gespeeld op de vertrouwde vrijdag avond. Met een opkomst van 24 man kunnen we erg tevreden zijn en laten we zien dat we stabiel blijven. 

We konden deze avond weer 4 nieuwe deelnemers begroeten, waarvan 2 niet leden. Hierdoor staat de teller op dit moment al op 39 deelnemers die minimaal 1x hebben meegedaan.  

Het niveau in de poules lag erg dicht bij elkaar deze keer! Veel 3-2 partijen gezien en een aantal poules waarin op legsaldo is uitgemaakt wie 1,2,3 of 4 werd. Poule B bijvoorbeeld een poule met Bart Leeuwendrent, Jasper Guis, Robin Burgers en Mathijs Goes. In deze poule waren er 3 man met 6 punten waarbij het legsaldo de doorslag gaf. Uiteindelijk waren het Robin en Bart die doorgingen naar de winnaarsronde. 

Poule D was ook spannend, ook daar gaf uiteindelijk het legsaldo de doorslag. Zowel Martijn vd Pol, Gerald Huijzendveld, en Geurt Beijer wisten 2 partijen te winnen. Geurt kwam 1 leg tekort om door te gaan naar de winnaarsronde. Het was goed om te zien dat Geurt er weer bij was na lang blessureleed.  

De finalisten van de herkansingsronde kwamen uiteindelijk uit de Poule A en F. Berry Demoed en André de Wit stonden hier tegenover elkaar. Berry kwam daar door Gerard Pol en de André van Randwijk te verslaan beide met 2-0. Ook André verloor geen leg naar de finale toe door te winnen van Marco van Mourik, Jasper Guis en Wilbrand Adams. André de Wit won de finale met 3-1.  

In de finale van de winnaarsronde stonden de nummers 1 en 2 van Poule D, Martijn v/d Pol en Gerald Huijzendveld. Zij wisten na hun spannende poule een hoog niveau te halen. Martijn won onderweg naar de finale met 3-0 van Jeroen Heuzer en met 3-0 van Reindert v Omme, Gerald met dezelfde cijfers van Bart Leeuwendrent, Thijs van Roekel en Dennis de Kruijff. De finale was weer leuk om naar te kijken met over en weer goeie en constante scores, met name in de door de spelers zelf begonnen legs was het niveau erg hoog. Bij een 2-2 stand brak Gerald de wedstrijd open door een 180 score op te volgen met een 73 finish. Ook de laatste leg ging naar Gerald waardoor de finale werd gewonnen met 4-2. 

Door de 2e overwinning van Gerald heeft hij de koppositie overgenomen van Wim.  

De volgende ranking is in sportcafé de Hokhorst. Dit is op 14 juni om 20:00 uur.