Statement n.a.v. Corona maatregelen

Het lijkt mij overbodig om te zeggen dat wij met de hele wereld in een nare situatie zitten. Dit heeft er toe geleid dat in het Nederland het hele ‘sociale’ leven op zijn kop staat. Wij als bestuur van de D.V.R. begrijpen alle maatregelen, ook al zijn ze niet leuk, die zijn genomen. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de D.V.R.


Sinds januari van dit jaar is de kroeg omgedoopt tot Bar Gezellig. In overleg met Henk & Duke van Essen stond er een openingsdartstoernooi gepland op 26 april 2020. Helaas kan deze dus niet plaatsvinden. Wij gaan met ze in overleg voor een nieuwe data, maar dit kan nog wel even duren. Wij hopen nadat alle maatregelen over zijn, wij weer gezellig een biertje kunnen drinken en een pijltje kunnen gooien in Bar Gezellig.


Voor de competitieteams is de competitie ook abrupt te einde gekomen. Zowel de Ado, als ook de DBMN heeft besloten om de competitie per direct te beëindigen en nietig te verklaren. Dit betekend dat alle teams van de DVR volgend seizoen weer in dezelfde divisie spelen. Wij hebben het volledige begrip voor de besluiten van beide bonden. Dit is ook het geval met de teamcompetitie. Wij gaan zodra het mogelijk is, kijken of de laatste speelronde alsnog kan worden gespeeld.


Voor de toekomst is nog veel onduidelijk. T/m 1 juni mogen er geen evenementen worden georganiseerd. De organisatie van de ranking was voor de maatregelen al bij elkaar gekomen en alle data waren al rond. Door deze maatregel zullen de eerste 3 geplande rankingavonden in mei geen doorgang vinden. Wij zijn nog druk in overleg hoe wij verder omgaan met deze situatie. De hoop is dat wij vanaf 1 juni weer een pijltje kunnen gaan gooien, maar daar valt nog niets over te zeggen. Wij spelen met de gedachten, als alles weer is vrijgegeven, om vanaf begin juni wekelijks een rankingavond/middag te gaan gooien. Zo kan een ieder weer een pijltje gooien en hebben de locatie (VV Renswoude, TV De Dickeryst, Sportcafé de Hokhorst en Bar Gezellig) weer een beetje omzet.


Voor een aantal toernooien is er op dit moment nog niets aan de hand, maar dat kan ook ieder moment weer veranderen. De data die op dit moment nog vaststaan zijn:
• 13 of 20 juni – Inventatietoernooi VV Renswoude
• 15 augustus – Finaledag ranking
• 5 september – Open Renswoude


Wij als bestuur houden alle berichtgeving omtrent het coronavirus goed in de gaten en brengen jullie op de hoogte zodra er meer duidelijk is over de ranking en de overige toernooien.


Voor nu hopen wij dat deze crisis, zowel op gezondheids- als op financieel vlak, geen slachtoffers zal eisen in de naaste omgeving en natuurlijk ook over de hele wereld. Wij hopen jullie allemaal weer in goede gezondheid te mogen begroeten na deze crisis en let op jezelf en ook op elkaar!

See ya @ the oche

Bestuur DV Renswoude